معاون علوم پزشکی گیلان: ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماری ها با رژیم غذایی مناسب قابل پیشگیری است
جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: مطالعات نشان می دهد که ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماری ها با رژیم غذایی مناسب و مداخله تغذیه ای قابل پیشگیری است. دکتر آبتین حیدرزاده روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت بسیج ملی تغذیه در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
جارستان به نقل از ایرنا؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: مطالعات نشان می دهد که ۳۰ تا ۵۰ درصد بیماری ها با رژیم غذایی مناسب و مداخله تغذیه ای قابل پیشگیری است.
دکتر آبتین حیدرزاده روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت بسیج ملی تغذیه در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار داشت: بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها جزو سه علت اول و اصلی مرگ هستند که با رژیم غذایی مناسب می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.
وی سرطان معده را یکی از سرطان های شایع در کشور و استان گیلان عنوان کرد و افزود: سرطان معده و گوارش تحت تاثیر تغذیه نامناسب و اضافه شدن نیترات به مواد غذایی شیوع یافته که با تغذیه مناسب می توان از بروز آنها پیشگیری کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مصرف زیاد نمک می تواند زمینه ساز سرطان ها باشد، خاطر نشان کرد: مواد غذایی مانده نیز در بروز سرطان معده تاثیرگذار است.
وی با اشاره به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن اظهار داشت: خوشبختانه در نقطه ای از دنیا قرار گرفته ایم که با چند رژیم غذایی مدیترانه ای جنوب اروپا و شاخ آفریقا در جریان بوده لذا این رفتار تغذیه ای به ویژه مدیترانه ای بسیار عالی است.
دکتر حیدرزاده با بیان اینکه سیستم ایمنی قدرتمند می تواند با عوامل بیماری زا مقابله کند، بیان داشت: با شیوع ویروس کرونا خانواده ها و افرادی که تغذیه سالم تری داشتند توانستند با ویروس کرونا مقابله کنند یا متوجه ابتلا به بیماری نشوند بنابراین تغذیه مناسب بر پیشگیری بسیاری از بیماری ها از جمله کرونا موثر است.
وی پرداختن به تغذیه را امری تخصصی دانست و خاطر نشان کرد: بدن انسان نیازهای خیلی پیچیده دارد در هر دوره از زندگی و سن نیازها نیز متفاوت است برای بهره مندی از رژیم غذایی سالم به متخصصان تغذیه نیاز است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به شعار بسیج ملی تغذیه سال ۹۹ با عنوان “تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا” اظهار داشت: بسیج ملی تغذیه از پانزدهم ماه جاری آغاز شده و تا سی ام همین ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه تغذیه سالم از کرونا پیشگیری می کند، اضافه کرد: متاسفانه فست فودها دوباره به راه افتاده، مواد غذایی که در آنها نگهدارنده ها و خوش طعم کننده به کار برده می شود ونیترات آن عامل سرطان و چربی ها موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: ارتقاء نگرش و عملکرد عموم مردم درباره نقش تغذیه سالم در تقویت سیستم ایمنی بدن، افزایش آگاهی سیاستگذاران و مسئولان مرتبط با غذا و تغذیه درارتباط با اهمیت توجه به وضعیت امنیت غذایی خانوارها در شرایط فعلی و حساس سازی و جلب همکاری رسانه های جمعی برای آموزش مردم و فرهنگ سازی از جمله اهداف بسیج ملی تغذیه است.
منیره امینیان با بیان اینکه بسیج ملی تغذیه از سال ۸۹ در کشور “هر سال با یک شعار” اجرا می شود، اضافه کرد: شعار امسال تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا نام گرفته از اینرو تغذیه سالم در کنار سایر راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا شامل استفاده از ماسک، فاصله گذاری و شستن مرتبط دست ها اهمیت دارد.
وی در ادامه با تشریح مهمترین اقدامات گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال جاری بیان کرد: برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم و کووید ۱۹ برای خیرین و توزیع ۵۱۸ سبد غذایی برای کودکان، ۳۸۵ سبد برای مادران باردار و شیرده و ۷۳۱ سبد غذایی برای خانواده های واجد شرایط با مشارکت آنها از جمله این اقدامات است.
امینیان اظهار داشت: تدوین سبد غذایی کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و شیرده و خانوادها برای استفاده در برنامه حمایتی خیرین از دیگر اقدامات گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان است.
برچسب ها :رشت، ویروس کرونا، تغذیه سالم، گیلان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰